logotyp
XL-BYGG Burträsk

Sovrum

Ordning bland kläderna - inte längre bara en dröm

Önskar du dig en snygg och välorganiserad garderob, men vet inte var du ska börja? Vi har samlat inspiration och praktiska tips för att hjälpa dig uppnå din garderobsdröm. Dölj dina kläder bakom trendiga skjutdörrar eller få full översikt med en öppen förvaringslösning. Med det flexibla Klick-in systemet kan du planera och anpassa drömgarderoben efter dina specifika förvaringsbehov. Det finns hyllor, korgar, krokar och andra tillbehör speciellt anpassade för förvaring av kläder. Oavsett om du har många skjortor, skor, byxor eller andra accessoarer. När dina förvaringsbehov förändras kan du enkelt bygga om och anpassa din lösning. När var sak har sin plats sparar du tid och får ett mer harmoniskt sovrum.

Sovrum_1.jpg 

Få god översikt över dina kläder genom att kombinera hyllor med olika djup

Tack vare den öppna och luftiga designen från Elfa, ger Klick-in systemet dig full överblick över dina kläder. För att göra det ännu enklare att hitta, planera in olika djupa hyllor, anpassade efter den typ av kläder du vill förvara. Grundare hyllor, placerade relativt tätt gör det mycket enklare att hålla ordning och hitta alla plagg i din garderob. Toppar och t-shirts passar bra att förvara på hyllor med 30 cm djup. Stickade tröjor eller hoodies passar bättre på hyllor med 40 och 50 cm djup.

Sovrum_2.jpg

Skapa lugn och använd ytan maximalt med skjutdörrar

Genom att dölja garderoben med skjutdörrar ger du sovrummet ett behagligt lugn. Det kräver ingen extra plats för att öppnas, så du kan använda all golvyta framför gareroben. Använd den extra platsen till ett nattuksbord, en växt eller en läsfåtölj. Det finns otaliga utseende, material och färger att välja mellan för dina skjutdörrar. 

Förvara saker efter hur ofta du använder dem

Förvara saker som du använder mer sällan, som resväskor, extra filtar eller säsongbetonade prylar högst upp i förvaringslösningen. De saker du använder dagligen förvarar så att du snabbt når dem. Det ska exempelvis vara lättare att komma åt jobbkläderna än festkläderna.

Sovrum_3.jpg

Förvara kläderna efter kategori

Ett smart sätt att förvara kläderna är att dela upp förvaringen i olika sektioner med plagg för jobb, fritid eller fest. Alternativt kan du sortera  efter färg eller typ av plagg. För att skapa en enhetlig känsla, använd samma typ av galgar i hela garderoben. 

Sovrum_4.jpg

Skapa ett system för att regelbundet rensa ut kläder

Ett bra sätt att rensa ut kläder du inte använder och som tar upp värdefull plats i din garderob är att skapa ett system. Placera backar eller säckar i förvaringen - centralt, inte undanskymt i ett hörn. Märk med "sälj", "byt", "ge bort" osv. Placera kläderna där så fort du bestämt dig att du inte längre vill ha dem. Då är chansen att de faktiskt kommer iväg större.  

Planera en garderob under snedtaket

Snedtak är vanliga i våra hem och kan vara en utmaning när du ska möblera rummet. Det flexibla Klick-in systemet passar i alla utrymmen, även i rum med snedtak. Använd en fristående lösning och placera släta hyllplan eller Accessoarbrickor högst upp. Där kan du ställa väskor, accessoarer och andra saker du vill ha lätt åtkomliga. Ett annat alternativ är att kombinera det topphängda Klick-in systemet med ett Hyllsystem ovanför. Läs mer om lösningar vid snedtak här. 

Sovrum_5.jpg

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack