logotyp
XL-BYGG Burträsk

Frågor & Svar

Frågor och svar_förvaring_artikel.jpg 

Hur djup bör en garderob vara?

- Om man vill kunna hänga kläder på galgar bör djupet vara minst 60 cm.

Ska garderoben gå ända upp till taket?

- Genom att bygga garderoben ända upp till taket får du extra förvaringsutrymme för saker du använder mer sällan, samtidigt som du slipper outnyttjade ytor där det samlas smuts och damm.

Hur fixar man förvaringen i ett rum med snedtak?

- Många tillverkare har färdiga förvaringslösningar som passar till rum med sluttande tak. Du kan även få måttanpassade lösningar som passar just ditt utrymme. Måtta upp platsen där du vill bygga förvaring och ta med ritningen till oss, så hjälper vi dig att skräddarsy din garderob eller ditt hyllsystem. 

Frågor och svar_elfaförvaring.jpg

Hur utnyttjar jag utrymmet under trappan på bästa sätt?

- Vill du inte platsbygga hyllor så finns det väggskenor i alla möjliga längder, så att du kan anpassa dem efter ditt utrymme. Annars är det väldigt enkelt att mixa trådbackar av olika storlek. Utrymmet under trappen kan även fungera som ett minikontor, med skrivbord och hyllor. Eller varför inte som en smart återvinningscentral?

Ska jag välja vanliga dörrar eller skjutdörrar till garderoben?

- Det finns många fördelar med att använda skjutdörrar. Dels stjäl de ingen yta i rummet, vilket gör att de fungerar även där det är trångt. Dessutom kan du utnyttja hela väggen bakom dem för förvaring, från golv till tak och från vägg till vägg. Och eftersom de går hela vägen upp till taket kan det inte samlas damm eller bråte ovanpå. Snyggt och rent!

Vi behöver ett extra rum men vill inte förstöra golvet, hur ska vi göra?

- Det finns flera smarta rumsavdelare som inte kräver att man borrar i golvet, så att man enkelt kan återställa rummet när behoven förändras eller man ska flytta. Här får man också möjlighet att skapa smarta förvaringslösningar för båda rummen. Rumsavdelarna är ju egentligen vanliga skjutdörrar och eftersom de ofta ser likadana ut på båda sidorna är de lika snygga i båda rummen.

Frågor och svar_elfa_barnrum.jpg

Garderoben svämmar över – vad ska vi göra?

- Det finns många sätt att skapa effektiva förvaringslösningar, bland annat genom att utnyttja ytor som du nu inte utnyttjar. Med smarta, flexibla hyllsystem och yteffektiva skjutdörrar från golv till tak kan du enkelt få till flera kubikmeter extra förvaring där det nu bara är dödytor. Ta lite bilder på ditt hem och kom in till oss så hjälper vi dig att hitta skräddarsydda lösningar som löser dina förvaringsproblem.

Galgar eller hyllor – hur bör jag tänka för att effektivisera garderoben?

- Det korta svaret är: både och! Variera med klädstänger i olika höjd, hyllor i olika bredd och djup och utdragbara trådbackar. På så sätt kan du utnyttja allt utrymme i garderoben och minimera dödytor.

Hur skapar vi effektiv förvaring under barnens sängar?

- Här tänker nog många på skåp eller hurtsar under en vanlig säng. Men har man tillräckligt högt i tak kan man också tänka sig att man bygger en loftsäng och får plats med både garderob och plugghörna under den! Tänk på att planera garderoben så att barnet når allt (i alla fall sådant som barnet ska nå…).

las_mer_forvaring.jpg

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack