logotyp
XL-BYGG Burträsk

XL-BYGG Stenvalls

En norrländsk kedja

XL-BYGG Stenvalls har 12 anläggningar i norra Sverige, från Kiruna i norr till Umeå i söder. Vi ingår i koncernen Stenvalls Trä som är ett familjeägt företag från Norrbotten med egna sågverk och lång erfarenhet av vidareförädling av träprodukter. Verksamheten riktar sig mot proffskunder och privatkunder och erbjuder byggmaterial av hög kvalitet och ett kundanpassat sortiment.

Vår ambition är att det ska vara enkelt att handla hos oss med snabb hjälp, genomtänkta tjänster och riktigt hög service. Framför allt är det personalen som är vår styrka. Vi strävar efter att vara en naturlig del av kundernas byggprojekt - oavsett om de är proffsbyggare eller hemmafixare. Inte bara med rätt produkter till rätt priser. Vi vill vara med från början till slut och göra allt för att våra kunder ska lyckas med det de bygger. Vi verkar i en bransch som ständigt är i rullning, där det händer mycket från dag till dag. Vi är i en god tillväxt- och utvecklingsresa och vi bollar mycket kollegor sinsemellan för att bli ännu bättre. Tillsammans är vi starka!

Tillsammans med över 80 andra bygghandlare i Sverige ingår XL-BYGG Stenvalls i XL-BYGG AB som är en rikstäckande grupp välsorterade, enskilda företag inom byggfackhandeln. Det gör att vi på XL-BYGG Stenvalls kan ta tillvara på fördelarna med att ingå i Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja och samtidigt behålla den småskalighet, lokala anpassning och norrländska förankring som genomsyrar vår verksamhet. XL-BYGG Stenvalls och våra butiker ingår i koncernen Stenvalls Trä AB tillsammans med Kallax Flyg, Stenvalls skogar och Genesis IT.


Karta_green-Stenvalls_2022.jpg

 

Luleå_png

XL-BYGG LULEÅ på Bergnäset öppnades 2008 och var den första anläggningen som öppnades. 2016 öppnades den andra anläggningen i Luleå på Notviken, XL-BYGG LULEÅ NOTVIKEN.


 

Kiruna_png 

Sedan 2012 ingår XL-BYGG KIRUNA i koncernen.


 

Pajala_png

2013 öppnade vi dörrarna till XL-BYGG PAJALA.


 

Umeå_png 

Sedan 2014 ingår XL-BYGG UMEÅ och XL-BYGG UMEA SYD sedan 2016 i koncernen. 


Skellefteå_png

Från och med 2014 ingår XL-BYGG SKELLEFTEÅ i koncernen.


 

Kalix_png 

Från och med januari 2015 ingår XL-BYGG KALIXkoncernen.


 

Boden_RGB.jpg 

I februari 2020 öppnades XL-BYGG BODEN och ingår sedan dess i koncernen.


 

Burtrask_RGB.jpg

XL-BYGG BURTRÄSK blev vår tredje anläggning i Västerbotten, den öppnades i december 2021 och blev vår tionde anläggning inom XL-BYGG Stenvalls.