logotyp
Gemensamt

Skjutdörrar

Måttanpassade skjutdörrar till din garderob

Skapa skjutdörrar som du vill ha dem och helt i din stil hos XL-BYGG med hjälp av vår leverantör Elfa. Det finns ett brett utbud av dörrmodeller, färger och material så att du kan designa dörrar som passar din stil och ditt utrymme perfekt. Vi på XL-BYGG hjälper dig hela vägen, vi stöttar och ger dig vägledning genom hela processen, från tanke till färdigt resultat. Det är bra om du har mätt bredden på din garderob eller ditt utrymme innan du kommer in till oss. Det ger oss bra förutsättningar för att kunna hjälpa dig vidare. Tillsammans går vi igenom de alternativ som finns och ger dig tips och råd på vad som skulle passa bäst för ditt hem, bereonde på ditt tycke och smak givetvis. När du sedan har gjort ditt val beställer vi skjutdörrarna hos Elfa helt enligt dina exakta mått. På detta sätt kan du använda allt utrymme bakom skjutdörrarna för praktisk förvaring. Eller varför inte skapa ett rum i rummet genom att använda skjutdörrar som avdelare?

Skjutdörrar_2.jpg 

Skjutdörrar som smälter in eller sticker ut

Skjutdörrar med unika mönster av Hanna Werning. Även när du har alla dina saker i ordning kan det vara skönt att kunna dölja dem. Elfas breda utbud av skjutdörrar erbjuder något för alla smaker och stilar. Klart glas med toning åt grått eller brons kan vara ett såväl livfullt som rogivande val. Om du föredrar lätta, lugna eller naturliga material finns det många träytor att välja mellan, både ljusa och mörka. Eller varför inte köra spegelglas i dina dörrar? Kanske med svarta ramar? Du kan också kombinera olika färger och material för att ge din garderob den där personliga touchen.

 Skjutdörrar_1.jpg

Skjutdörrar som matchar färgtrenden

Låter Soothing sage green, Snowcloud blue eller Cashemere beige lockande? Om du vill följa rådande inredningstrender när du skapar dina skjutdörrar har du många valmöjligheter som kan passa. Elfa sätter varje år samman mood boards med olika färger och material för att hjälpa dig att välja trendigt men hållbart. 

Skapa ett rum i rummet med skjutdörrar som delar av

Ett enkelt sätt att dela av ett rum eller skapa avskiljda ytor i ett hem är att använda skjutdörrar som avdelare. Många av våra skjutdörrar är lämpliga, eftersom de ser likadana ut på både fram och baksida. En liten insats som ger stort resultat.

Den skandinaviska stilen

Om du vill skapa en skandinavisk känsla och atmosfär i ditt hem så är skjutdörren Linear det naturliga valet. Linear finns i grått eller vitt och karaktäriseras av de rena linjerna med explicita mönster med rötter i den skandinaviska estetik, som kännetecknar vår leverantör Elfas hela produktportfölj. Skjutdörrarnas unika mönster är framtaget i samarbete med Hanna Werning, en av våra mest välrenommerade och hyllade mönsterdesigne.

Skjutdörrar_4.jpg

Skjutdörrar optimerar såväl golvyta som förvaringslösning

Till skillnad från standardgarderober kräver skjutdörrar ingen yta av rummet för att öppnas. Det innebär att du kan möblera hela vägen fram till garderoben och få plats med lampan, läsfåtöljen eller nattduksbordet där traditionella garderobsdörrar inte skulle tillåta möblering. Skjutdörrar innebär också att du kan utnyttja hela väggen bakom dem för förvaring. Från golv till tak och från vägg till vägg. Få plats med alla dina favoritkläder och skor och slipp damm som samlas ovanför garderoberna (där väskor, påsar och lådor annars lätt samlas och ger ett rörigt intryck). Ännu större nytta kan du få av skjutdörrar i små utrymmen, där det helt enkelt inte finns plats för att att öppna slagdörrar, t.ex. i en trång hall eller litet sovrum.

Skjutdörrar_3.jpg

Skjutdörrar löser förvaringen i rum med snedtak

Snedtak är vanligt i svenska hem och gör ofta rummen krångliga att möblera. Elfas flexibla förvaringslösningar kan anpassas till alla utrymmen och de flesta ytor, även rum med snedtak. Skjutdörrarna kan både skapa illusionen av raka väggar och förstärka den där speciella känslan du vill skapa i rummet.

Spegeldörrar gör att rummet känns större

Ett bra sätt att få ett rum att direkt kännas större och ljusare är att välja skjutdörrar med spegelglas. Ett perfekt sätt att förvandla t.ex. en trång mörk hall eller ett litet sovrum. 

Skjutdörrar_5.jpg

LED-belysning för mysig stämning

Välj LED-belysning till dina skjutdörrar för att skapa en mjuk och mysig känsla i rummet. Som en bonus blir det också lättare att hitta bland kläderna i garderoben när mörkret faller på.

 

 

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack