logotyp
Gemensamt

Innerdörrar

På XL-BYGG har vi innerdörrar i en mängd olika material och utformning. Allt från enkla, släta dörrar, till spegeldörrar, moderna dörrar och dörrar i allmogestil. Det är upp till dig att bestämma om du ska följa husets stil eller skapa en kontrast med hjälp av dörren.

Swedoor, som är en av XL-BYGGs största leverantörer av dörrar har ett brett sortiment som ger nästan oändliga möjligheter för att kombinera färger och former med olika ytor, fyllningar, glas och karmlösningar.

Glasade dörrar

Släpp in ljuset med en glasad dörr. Har man ett rum där det inte är så mycket ljusinsläpp kan man ljusa upp det med en glasad dörr. Det finns en mängd olika designvarianter och glastyper att välja mellan. Vill man till exempel ha en glasad dörr in till en toalett vill man förmodligen ha sandblästrat glas.

Skjutdörrar

Vill du ha en öppen planlösning eller en funktionell rumsindelning? Med skjutdörrar får du båda delarna utan att förlora värdefull golvyta. Det finns flera olika lösningar med infällda skjutdörrar, skjutdörr med kornisch och olika synliga skenor. Samtliga innerdörrar går att få som skjutdörrar.

Ljuddämpning

Det är viktigt att fundera på vad du vill att din nya dörr ska klara av. Massiva innerdörrar har en ljuddämpning och en tyngre mer exklusiv känsla till skillnad från en lätt innerdörr. Tillsammans med en karm med tätningslist dämpar den ljud bra vilket kan vara att föredra till sovrum, tvättstuga, toalett mm.

864x450_massiv-vs-lätt.jpg 

Gammal standard

I äldre hus är det tappgångjärn och ett annat standardmått än dagens. Vill man byta dörrar men låta karmarna sitta kvar så kan man beställa nya dörrar i så kallad gammal standard. Du får då en dörr levererad med moderna snap-in gångjärn placerade enligt gammal standard samt ett mellangångjärn för att passa in tappgångjärnen på din befintliga karm. Det är viktigt att man kontrollmäter innan så att allt passar, kom in till oss så hjälper vi dig gärna med ditt dörrval och montage. 

Karmar

När du köper nya innerdörrar är det viktigt att välja rätt karm till för att få så bra funktion som möjligt. Vill man ha bra kvalitet som håller länge är ett bra val Flex+karmen eller +Karmen, dessa är kvistfria på synliga ytor vilket gör att naturliga kvistar inte tränger igenom som gula märken vilket de annars gör. Dessa karmar har även integrerade tätningslister vilket ger en ljuddämpande effekt och en tystare stängning. Har du ojämna väggar eller en udda väggtjocklek så underlättar Flex+karmen då den har ett spår i karmen där du sedan skjuter in foder för att anpassa efter väggtjockleken. Fördelen med denna teknik är även att du slipper spikhål i fodret.

864x323_karm.jpg 

Trösklar

Tänk på att välja vilken tröskel du ska ha om dörren ska vara in till ett badrum bör du till exempel välja en badrumströskel. Du kan även matcha tröskeln med golvet med en laserad tröskel.

864x440_trösklar.jpg

 

Designverktyg

Med hjälp av Swedoors designverktyg kan du experimentera dig fram till rätt innerdörr för just ditt hus.

Besök oss i butiken så hjälper vi dig hitta rätt lösning till ditt hem!

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack