logotyp
Gemensamt

Om oss

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja.

muggkarlekv2_webben_620.jpg


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

CERTIFIERADE TRÄEXPERTER

På XL-BYGG finns certifierade träexperter och experter med stor erfarenhet av hus, både när det gäller konstruktion och materialval från olika tidsepoker. Vårt mål är att erbjuda dig samma personliga service som på den gamla goda tiden. Det inkluderar både ett brett sortimentav prisvärda produkter och en rad praktiska tjänster som t ex plockning, kapning, lastning, packning och transporter. Du kan även välja bland gemensamma tjänster som t.ex hemleverans, fönstermätning, projektplanering m.m. XL-BYGG har allt du behöver för att lyckas med dina byggprojekt. Hos oss hittar du alltid rätt byggmaterial.


SVERIGEPREMIÄR - MONTERAT & KLART

För dig som inte vill, kan eller har tid lanserar vi nu Monterat & Klart. Behöver du nya dörrar, fönster, ett nytt tak eller golv så kontaktar du bara ditt närmaste XL-BYGG. Med hjälp av hantverkare som vi jobbar med på din ort utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en faktura. Läs mer om Monterat & klart och hur det fungerar.


ETT RIKTIGT BOLLPLANK

Hos oss på XL-BYGG kan du alltid räkna med att få precis den hjälp du behöver för att lyckas med ditt byggprojekt. Det betyder bland annat att du i början av ett projekt kan bolla tankar, idéer och materialval med vår utbildade personal.


VAD VI MENAR MED ETT RIKTIGT BOLLPLANK

Våra bollplank guidar och hjälper dig genom hela projektet, oavsett hur stort eller litet det är. Viktigast av allt är kanske att vi förstår din byggsituation eftersom vi är lokala bygghandlare som bor där du bor. Vi är också egna handlare som äger våra egna byggvaruhus - inte sällan med över 100 års historia på orten. Våra tjänster, produkter och vår kunskap bygger alltså på lokal kännedom - skräddarsydd för närområdet, i Skåne såväl som i Norrland. 
Ett riktigt bollplank tar emot bollen oavsett varifrån du kastar den.

Tomas Pettersson_Faringe.jpg

 

"KOM IN TILL OSS OCH PRATA HUS, KONSTRUKTIONER, UTBYGGNADER OCH MATERIAL FRÅN OLIKA TIDSEPOKER. VI HAR ALLT DU BEHÖVER FÖR ATT LYCKAS MED DINA BYGGPROJEKT!"

Välkommen till en riktig bygghandel!

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack